Wil jouw school starten met een vorm van conflixen? Of zijn jullie al even bezig maar kunnen jullie wat opfrissing of extra motivatie gebruiken?

Kies uit:

Trajecten

In een traject worden jullie professioneel begeleid over een periode van meerdere maanden om een conflixerproject op jullie school op poten te zetten.

 


Workshops

Tijdens een workshop worden jullie kort maar krachtig ondergedompeld. Benieuwd naar de favoriete workshop van onze medewerkers Jan en Sarah? Die vind je hier!


De Conflixerdokter

Ben je op zoek naar een antwoord op een concrete vraag? Heb je nood aan inspiratie? Wil je een idee aftoetsen? Boek een afspraak met de conflixerdokter en krijg advies op maat. 

Praktisch

  • Voor wie? Voor Conflixers of andere peters/meters, vertrowensleerlingen of bemiddelaars. Ook een begeleider of directie kan beroep doen op de dokter.
  • Gratis!
  • Online - je krijgt een persoonlijke link voor je afspraak.
  • Het gesprek duurt vijftien minuten.

Afspraak maken: Stuur een e-mail naar vorming@scholierenkoepel.be. Stel een concrete dag en en een concreet uur voor. De dokter is beschikbaar van maandag tem vrijdag tusssen 9u en 17u. 


Train-de-trainer

 

Train-de-trainer voor begeleiders die willen starten met een conflixersproject - 27 april 2023

 

Wil je als begeleider op school samen met een groepje leerlingen starten met meters, peters en/of vertrouwensleerlingen? Tijdens deze training word je ingewijd in verschillende vormen van peer support. Je krijgt tips en tools om samen met jouw leerlingen van start te gaan.‚Äč

 

Op het programma?

  • Wat zijn de verschillende vormen van peer support? Hoe doen andere scholen dat?
  • Wat zijn de voorwaarden om van peer support op school een succes te maken?
  • Hoe kan je aan de slag gaan?
  • Hoe coach en ondersteun ik mijn Conflixers?
Meer info en inschrijven

Dag van de Conflixers

Deze dag staat helemaal in het teken van conflixen. Je kan je laten inspireren door de conflixersprojecten op andere scholen en met andere Conflixers in gesprek gaan. Je schaaft je skills bij in de keuzeworkshops, zodat je vol vers enthousiasme, nuttige tips en verbeterde vaardigheden terugkeert naar je school. Geïnteresseerde, beginnende en gevorderde Conflixers kunnen kiezen uit diverse workshops en activiteiten.

Dag van de Conflixers
deel op