Je hebt zin om aan de slag te gaan met De Conflixers? Je vraagt je af wat er je zoal te wachten staat in een Conflixerstraject? Of je bent al een Conflixer maar je hebt honger naar meer? Onze Conflixers-medewerkers Jan en Sarah verklappen je wat hun favoriete Conflixers-workshop is!

Voor Sarah steekt de vaardigheidstraining er met kop en schouders bovenuit. Tijdens deze workshop leer je als Conflixer om gesprekken met andere leerlingen te voeren zodat je medeleerling zeker gehoord wordt. Via ludieke oefeningen worden er verschillende technieken ingeoefend en krijg je het spreken helemaal onder de knie. De korte werkvormen hebben een maximaal resultaat: na deze workshop voelt iedereen zich klaar om eraan te beginnen! Bovendien krijg je ook een balpen en een boekje mee nadien als bewijs van je kwalificatie. Deze workshop kan ook later nog eens gegeven worden om de vaardigheden op te frissen of om nieuwe leden bij de Conflixers te trainen. De vaardigheidstraining is een aanrader voor elke scholier en elk mens!

Jan is niet alleen fan van de vaardigheidstraining maar ook van de droom- en planvergadering. Dat is de tweede bijeenkomst in het traject van de Conflixers. In deze vergadering vertrek je met een kerngroep van een leeg blad. Je mag heel breed dromen en je gaat op zoek naar de doelen die jullie hebben. Keer op keer lukt het ons om de scholieren te inspireren en komen er heel erg goede doelen uit. Op het einde van de vergadering landen jullie met een concreet plan. Het fijne aan deze werkvorm is dat je uit het niets iets ziet ontstaan en dat je als kerngroep naar buiten wandelt met een plan én goesting om aan dat plan te werken. Als cadeautje krijgen jullie nadien nog een verslag van de vergadering. Dat verslag kunnen jullie het hele traject meenemen en daar kan op het einde nog eens naar teruggekeken worden.

Gebeten om nu ook een workshop van De Conflixers te volgen? Neem dan snel contact op met ons!

deel op