Op zoek naar een leuke activiteit? Vind hieronder meer inspiratie!* Deze activiteiten bezorgen je instant bekendheid op de hele school en zorgen voor meer verbondenheid. Twee vliegen in één klap!

*De mosterd hiervoor haalden we bij heel wat conflixersgroepen. Meer uitleg vind je per voorbeeld in ons museum
 

BEGIN SCHOOLJAAR

 • Warm onthaal op school

Herinner jij je nog je eerste schooldag? Haal de stress en de spanning weg door de nieuwe leerlingen warm welkom te heten! Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van koffiekoekjes aan de schoolpoort, hen vergezellen naar de speelplaats, het organiseren van een Cluedospel waar ze hun klasgenoten én de school beter leren kennen… Jullie conflixersgroep vormt op dat moment ook al beter vertrouwd aan voor hen.

 • Speeddating

Een originele activiteit aan het begin van het schooljaar om nieuwe vrienden te maken is de speeddate waar je in korte tijd met heel veel mensen kennismaakt.

 • Lolly’s en powerpoints

Je conflixersproject echt bekend maken lukt nog steeds het best als je je ook eens in de klassen gaat voorstellen. Gewapend met een goede PowerPoint en een sterke korte boodschap trek je de klassen rond. Zo weten ze wie je bent en waar ze je kunnen vinden. Een fijn idee is het om daarbij lolly’s met een leuke boodschap of een sticker van jullie conflixersgroep op, uit te delen.

 • Stiekeme acties

Voor de start van jullie conflixersproject, of aan het begin van het nieuwe schooljaar kun je ‘stiekeme acties’ organiseren waarbij je je project in de kijker zet. Schrijf met krijt een hele grote ‘C’ op de speelplaats, schrijf complimentjes op de spiegels – ondertekend door ‘C’, deel flyers rond met een masker op, hang overal quotes over ‘je goed voelen’ op… Wek de nieuwsgierigheid van anderen op!
 

DOORHEEN HET SCHOOLJAAR

 • Vriendschapsboodschappen

Creëer een boodschappenmuur op een plek waar veel leerlingen passeren. Aan de start van het schooljaar, op de Internationale Dag van de Vriendschap of de Nationale Complimentendag (1 maart) kan iedereen daar een boodschap over vriendschap, een berichtje aan een goede vriend of een complimentje nalaten.

Heb je een conflixerslokaaltje op school? Laat leerlingen de boodschappen hier op de deur kleven. Verras hen met een pakketje (ideetjes zijn te vinden in ons museum) en laat ze kennismaken met het lokaal en de Conflixers.

 • Een conflixersdag

Naast alle leuke Nationale en Internationale dagen die er al zijn, houdt niets jullie conflixersgroep tegen zélf een nieuwe dag te creëren: de conflixersdag! Die dag speel je muziek op de speelplaats, organiseer je een fijne activiteit over de middag, of installeer je een photobooth. Vergeet niet overal je logo uit te hangen. Plezier en bekendheid gegarandeerd!

 • After School Party door de meters en peters

Het is belangrijk om je mete- en petekindjes goed te leren kennen. Zo bouwen ze een band met je op, wat belangrijk is voor het vertrouwen in jullie. Naast kleinere activiteiten zoals het organiseren van een picknick of spelletjes over de middag, kun je ook iets groots organiseren zoals een ‘After School Party’ om elkaar nog beter te leren kennen.  

 • Reuzeknuffels

Wil je echt eens heel hard opvallen met jullie project? Verwelkom dan je medeleerlingen in knuffelbeerpakken. In de speeltijd kun je dan gaan voor de grootste groepsknuffel ooit. Ook ideaal om te organiseren op de Knuffeldag op 21 januari!
En wie weet, haal je dan ook wel de krant...

 • Photobooth en spekjes

Dagen als ‘De dag van het Respect’ (8 november) zijn ideaal om jullie conflixerstraject nog eens onder de aandacht te brengen. Organiseer een photobooth waar leerlingen kunnen poseren met hun favoriete quote over respect, en deel lekkere ‘respekjes’ uit. Vergeet ook niet om toffe foto’s op je social media te posten!

 • Gezellige activiteiten

Over de middag, of wanneer leerlingen examenvrij zijn, kun je met je Conflixersgroep ook kleine activiteitjes organiseren die weinig moeite kosten en toch veel opbrengen: ‘weerwolven’, gezelschapsspelen, buitenactiviteiten rond samenwerking en vertrouwen.

 • Organiseer een activiteit tijdens de Week tegen Pesten

Wil je meer doen met de 4 stippen tijdens de week tegen Pesten? Bouw een antipestmuur, of speel het doorfluisterspel! Of ontdek nog meer activiteiten in de fiche voor middelbare scholen. Haal ook inspiratie uit de fiche voor jeugdorganisaties en de fiche voor sportclubs of de LO-lessen.

Je kan ook helemaal zelf aan de slag gaan. Organiseer een groots spel waarbij er door iedereen 4 leuke opdrachten moeten worden voldaan in ruil voor een stip. Of zorg dat er elke dag een kleine activiteit is die draait rond vriendschap en respect.

 • Organiseer een originele activiteit voor Rode Neuzen

Als conflixersgroep kun je een leuke voormiddag rond het thema welbevinden op school organiseren. Laat je inspireren door de voorbereiding van het GO! Geel.
 

EINDE SCHOOLJAAR

 • Bedankingskaartjes

Wie ‘einde schooljaar’ zegt, denkt vaak ook aan ‘examens'. Om de conflixers onder de aandacht te houden, kun je spiekbriefjes met examentips uitdelen.

Wanneer het schooljaar er bijna op zit, is het ook hoog tijd om iedereen die jullie conflixersgroep geholpen heeft, te bedanken! Denk aan de directeur, de klusjesman, de dame van het secretariaat, de leerlingenraadbegeleider, die ene leerkracht die dat extraatje deed, die leerling die altijd klaar stond voor jullie… Toon hen dat je alle hulp waardeert.

Als begeleidende leerkracht kan je de conflixersgroep ook waarderen met een diploma. Een voorbeeldje hiervan, vind je hier.

 

We geven je ook graag nog de volgende tips mee:

 • Plan je acties

Plan je acties en vergaderingen doorheen het schooljaar met onze jaarplanner en de handleiding.

 • Nog meer ideeën?

Vind hier nog meer inspiratie!

 

stuur ons jullie creatief idee
deel op