Peer Mediation Vlaanderen

Op maat - Train de trainer - Totaalpakket

Doelgroep: leerkrachten, opvoeders

Activiteiten: train de trainer, vormingen en trainingen rond diverse thema’s 

Sinds 2003 geeft Erwin Vermesen de opleiding peer mediation volgens het concept Jamie Walker. Hij begeleidt scholen in het implementeren van het project. Hij traint leerkrachten die peer mediation op hun beurt met hun leerlingen op maat kunnen uitbouwen.

Contact: e.vermesen@telenet.be

Naar de website Peer Mediation Vlaanderen

Schoolmakers

Maatwerk - Ervaringsgericht - Waarderend

Doelgroep: leerlingen, (zorg)leerkrachten en directies

Activiteiten: training, procesbegeleiding, lezingen, coaching, advies en intervisie rond peer mediation en conflicthantering op school

Schoolmakers heeft jarenlange expertise in het succesvol opzetten van peer-mediationtrajecten in scholen. Ze zijn klankbord, inspirator, katalysator en kwaliteitsbewaker voor scholen die verschil, spanning of conflict willen ombuigen tot groeikansen voor leerlingen en leerkrachten. Ze bekijken op maat van de school welke aspecten en doelgroepen aan bod komen.

Contact: hanne@schoolmakers.be

naar de website van schoolmakers

In Vlaanderen bestaan er verschillende organisaties die leerlingen en leerkrachten ondersteuning en vorming bieden op vlak van peer mediation.

Howest

Postgraduaat - Peer support - Peer support coach

Doelgroep: Leerkrachten, afgestudeerden met Bachelor-/Master-diploma of laatstejaarsstudenten in de studiegebieden onderwijs, psychologie en pedagogische wetenschappen en sociaal-agogisch werk.

Activiteiten: postgraduaat (één jaar, twintig studiepunten) in vier modules (ook modulaire inschrijving mogelijk) over peer support

De opleiding Toegepaste psychologie van Howest startte in januari 2016 een peer-supportproject. Samen met verschillende partnerscholen gaat ze op zoek naar het ontwerp en de implementatie van peer support op maat van de scholen.

Contact: info@peersupportvlaanderen.be

naar de website van Howest

Netwerk Onderwijs Mediation

Traject op maat - Iedereen doet mee! - Creatieve workshops

Doelgroep: Leerlingen samen met hun leerkrachten en directie

Activiteiten: Opleiding van leerlingen tot Conflixers samen met hun leerkrachten en directie, workshops ‘omgaan met conflicten’, lespakket voor leerkrachten en een open aanbod.

Samen met een kerngroep stippelt NOM een traject op maat uit voor een school. NOM leidt de leerlingen zelf op tot Conflixers en ondersteunt de begeleiders in hun rol. De trainers zijn erkende bemiddelaars die jarenlange ervaring in het onderwijs hebben als leerkracht, leerlingenbegeleider, vertrouwenspersoon en directie.

Contact: sabine@onderwijsmediation.be of anit@onderwijsmediation.be

naar de website van NOM
deel op