Ik ben een basisschool, kan ik ook starten met de Conflixers?

Dit project is in eerste instantie gericht op secundaire scholen. Natuurlijk kunnen jullie de naam Conflixers en de informatie op deze website zeker gebruiken! Aarzel ook niet om ons vragen te stellen. 

Wie mag zich Conflixer noemen?

Elk project op school rond peer support (vertrouwensleerlingen, peter/meter, buddy's, leerlingbemiddelaars ...) mag zich De Conflixers noemen. Je moet er niet speciaal een opleiding of workshop voor gevolgd hebben.

Kan ik onze Conflixers belonen voor hun inzet?

Om geëngageerde Conflixers te belonen kan je voor hen een Oscar-attest aanmaken, bijvoorbeeld op het einde van het schooljaar. Daarin staan de competenties die zij doorheen het jaar vervorven hebben door het project of door een workshop te volgen.

Voor je Oscar-attesten kan aanmaken, moet de Vlaamse Scholierenkoepel eerst een account aanmaken voor jou. Laat daarvoor hier je gegevens achter. In deze handleiding kan je alvast lezen hoe je Oscar-attesten aanmaakt.

Mijn organisatie heeft een aanbod rond peer support 

Neem dan zeker contact met ons op! Zoals je misschien al zag hebben we op deze site ook een pagina waar partners zichzelf en hun aanbod kunnen voorstellen. 

Mijn organisatie wilt graag samenwerken met De Conflixers 

Neem dan zeker contact met ons op! Zoals je misschien al zag hebben we op deze site ook een pagina waar partners zichzelf kunnen voorstellen. We komen ook graag De Conflixers bij jou voorstellen aan de hand van een keynote.

deel op