Op zoek naar een leuke activiteit en instant bekendheid op de hele school? Dan is een leuke actie organiseren misschien nog de snelste manier. Haal inspiratie uit de onderstaande acties van verschillende conflixersgroepen. Deze activiteiten zorgen ook voor meer verbondenheid op school. Twee vliegen in 1 klap!

 • Warm onthaal door meters en peters op school

In het begin van het schooljaar zorgden de meters en peters van het PTI in Eeklo voor een warm onthaal. Ze deelden koffiekoekjes uit aan de schoolpoort en vergezelden hen naar de speelplaats. Daar begeleidde ze hun klasje bij opdrachten doorheen de school.

 • Bouw een antipestmuur of speel het doorfluisterspel tijdens de Week tegen Pesten.

Wil je meer doen met de 4 stippen tijdens de Week tegen Pesten? 
Wil je op een speelse manier samen in gesprek gaan over pesten?
Ontdek het in de fiche voor middelbare scholen.
Haal ook inspiratie uit de fiche voor jeugdorganisaties en de fiche voor sportclubs of de LO-lessen.

De Conflixers van het Damiaaninstituut in Aarschot bedachten 4 leuke opdrachten. De leerlingen verdienden een stip voor elke opdracht die ze tot een goed einde brachten.

De Conflixers van MABO zorgden dat er elke dag iets leuks te doen was: een boodschap-tegen-pesten-muur met post-its, vriendschapsbandjes maken, balonnen met complimentjes oplaten...

 • Op zoek naar een originele activiteit voor Rode Neuzen?

De Conflixers (meters en peters/vertrouwensleerlingen) van GO! Geel organiseerden voor hun klasjes een leuke voormiddag rond het thema welbevinden op school. Benieuwd hoe ze het aanpakten? Kijk snel hier!

 • Vriendschapsboodschappen

De Conflixers van MABO (vertrouwensleerlingen) riepen de rest van de school op om aan de start van het schooljaar een boodschap over vriendschap of een berichtje aan een goeie vriend achter te laten aan het Conflixerslokaal. De Conflixers verzamelden dan de boodschappen en leerlingen konden in het Conflixerslokaal een verrassingspakketje afhalen.

 • Een Conflixersdag

De Conflixers (Ears) van het Sint Jozefinstituut Borsbeek organiseerden een Earsdag. Op die dag werd er muziek gespeeld en mochten leerlingen rode kledij dragen (de kleur van de Ears) in plaats van het blauwe uniform. Ze installeerden ook een fotobooth.

 • Stiekeme acties

De Conflixers van Stella Matutina in Wuustwezel organiseerden in de weken voor de start van het project stiekeme acties (grote C's overal op school, flyers uitdelen met een masker op...) om de nieuwsgierigheid op te wekken.  Benieuwd? Bekijk het filmpje dat ze gebruiken bij hun presentatie.

 • Op zoek naar ideeën voor het einde van het schooljaar?

De begeleidende leerkracht van de Conflixers van het Damiaaninstituut in Aarschot, bedankte de Conflixers voor hun inzet met een persoonlijk kaartje.

 Om de Conflixers onder de aandacht te houden, deelden ze spiekbriefjes voor de examens uit.

 • After School Party door de meters en peters

Tijdens het 2de trimester organiseerden de meters en peters van het PTI in Eeklo een ‘After School Party’ voor alle 1ste en 2de jaars.

 • Reuzeknuffels

In het Tieltse Sint-Jozefsinstituut werden de leerlingen in oktober op school verwelkomd door twee reuzegrote knuffelberen. Tijdens de speeltijd kwamen nagenoeg alle jongeren samen op de speelplaats voor een groepsknuffel. De knuffel was het startschot van het ‘peer support’-project. (lees meer)

 • Cluedo-spel om de school te leren kennen

De meters en peters van MABO organiseerden bij de start van het nieuwe schooljaar een Cluedo-spel, waardoor de nieuwe leerlingen konden kennismaken met de school en hun meters en peters.

 • Verrassende campagne

De Conflixergroep de Angels van OVLC in Zottegem hingen engelenvleugels in de inkomhal van de school. Een week later verschenen er affiches met engelen. Op deze manier probeerden ze de leerlingen nieuwsgierig te maken en de aandacht te trekken voor de vertrouwensleerlingen.

 • Speeddating

De Conflixers van MABO organiseerden een originele activiteit om nieuwe vrienden te leren kennen op school: speeddating! 

 • Lekstokken en powerpoints

De Conflixers van Busleyden Campus Botaniek in Mechelen zijn de vertrouwensleerlingen op school. Ze stelden hun project aan het begin van het schooljaar voor in elke klas aan de hand van een powerpoint. Ze deelden bij de start een lekstok uit aan iedere leerling met een boodschap.

 • Een activiteit voor de 1ste jaars die geen examens hebben

Tijdens de examenperiode ging er op vrijdagnamiddag een spelnamiddag door voor de B-klasjes. Ook dit werd ondersteund door enkele meters/peters van het PTI in Eeklo. Elk klasje ging één uurtje ‘weerwolven’, één uur gezelschapsspelletjes spelen en één uur buitenactiviteiten doen rond samenwerking en vertrouwen.

 • Fotobooth en spekjes

Op de dag van het respect brachten de Conflixers van MABO hun project nog eens onder de aandacht. Ze organiseerden een fotobooth en deelden lekkere ‘respekjes’ uit. Daarna plaatsten ze de foto’s op de Facebookpagina van de school.

 • Plan je acties

Plan je acties en vergaderingen doorheen het schooljaar met onze jaarplanner en de handleiding.

 • Nog meer ideeën?

Vind hier nog meer inspiratie!

 

stuur ons jullie creatief idee
deel op